•  
  •  
SlideBar
CAPTCHA
Website Feedback

9TH BASIC HEMATOPATHOLOGY COURSE, TMH,
Mumbai
Day 1, 12 July 2019 (Friday)

 

Welcome

Sumeet Gujral

7.55 am

5 min

1

Romanowsky & Cytochemical stains.

Dr. Devasis Panda

8:00 am

30 min

2

Peripheral blood smear examination

Dr. Prashant Sharma

8.30 am

30 min

3

Cell counter and recent Advances

Dr. Anil Handoo

9.00 am

30 min

4

Hemoglobinopathies & role of HPLC & capillary Electrophoresis 

Dr. Prashant Sharma

 9.30 am

30 min

5

Serum electrophoresis & immunofixation

Dr. Kinjalka Ghosh

10.00 am

20 min

6

Quality control in Hematology laboratory

Dr. P G Subramanian

10.20am

30 min

7

Blood grouping, cross matching : issues & troubleshoots

Dr. Shashank Ojha

10.50am

20 min

8

Bone Marrow Biopsy

Dr. Jay Mehta

11.10 am

40 min

9

Interesting Cases
Dr.Mrinalini Kotru
Dr.Preeti

Dr. Nikhil Rabade Dr.Mrinalini Kotru Dr.Kiran Ghodke Dr.Preeti

01.00 pm

45 min

10

Ancillary Techniques- Basics    Dr. Poonam Jain,
Dr. Arpan Mehta

A] Flowcytometry.
B] Cytogenetics.
C] Molecular diagnosis

Dr.Gaurav C. ,Dr. Poonam Jain,
Dr. Arpan Mehta

01:45 pm

90 min

11

Coagulation disorders – issues and trouble shoots

Dr. Mrinalini Kotru

3.15 pm

40 min

12

Cultural Program

Staff, Hematopathology Lab

4.00 pm

60 min

Day 2, 13 July 2019 (Saturday)

1

Approach to hemolytic Anemias

Dr. Aravindan KP

8.00 am

40 min

2

Bone marrow aspirate Evaluation

Dr. Nikhil Patkar

8.40 am

30 min

3

Approach to lymphoma Diagnosis

Dr. Sumeet Gujral

9.10 am

40 min

4

Next generation sequencing

Dr. Nikhil Patkar

10.00 am

20 min

5.

FCM in leukemia/lymphoma including MRD

Dr. Prashant Tembhare

10.20 am

40 min

6.

Costing of common laboratory Tests

Dr. Kunal Sehgal

11.10 am

40 min

7.

Career in Pathology: Thoughts and Perspective

Dr. Arvindan KP

11.50 pm

30 min

8.

Interesting cases discussion Leukemia Lymphoma
Dr.Prathyusha Gudapati

Dr. Shrinidhi Nathany
Dr. Sundar Shewale

 Dr. Shrinidhi Nathany
 Dr.Prathyusha Gudapati
Dr. Mousumi Kar
Dr. Sundar Shewale
01.30 pm  40 min

9.

 Challenges in setting up a lab: Panel Discussion.  Dr. Parag,
Dr. Anil Handoo,
Dr. Kunal Sehgal
 2.20 pm  40 min

10.

 Valedictory function    3.00 pm  

Contact Us

TATA MEMORIAL HOSPITAL
Dr. E Borges Road, Parel, Mumbai - 400 012 India
Phone: +91-22- 24177000, 24177300, 24161413
Fax: +91-22-24146937
E-mail : msoffice@tmc.gov.in(for patient care and queries)/cash@tmc.gov.in(for accounts related)/fundraising@tmc.gov.in (for donors and donation related)/registrar@tmc.gov.in(for education and training)/hrd@tmc.gov.in(for administrative - HRD matters) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

884735 (126)