•  
  •  
SlideBar
CAPTCHA
Website Feedback

8th Basic Hematopathology Course, TMH,
Mumbai Academic Program

Day 1, 6 July 2018 (Friday)

 

Registration and breakfast

 

7.30 am

 

 

Welcome

Sumeet Gujral

7.55 am

5 min

1

Romanowsky and Cytochemical stains

Dilshad Dhaliwal

8:00 am

20 min

2

Peripheral Blood Smear Examination

Debdatta Basu

8.20 am

40 min

3

3 Part Hematology Cell Counter

Kunal Sehgal

9.00 am

30 min

 

 

 

 

 

5

Grouping, Cross matching: Issues and troubleshoots

Rajesh Sawant

10.00 am

30 min

6

Coagulation disorders – Basics and Clinical issues

Sukesh Nair

10.30am

40 min

7

Basics of Molecular Haematooncology

Dr. Arpan Mehta

11.00am

40 min

8

5 Part Hematology Cell Counter and Future trends

Sukesh Nair

11.40 am

30 min

9

Bone marrow aspirate evaluation

Prashant Tembhare

12.10 pm

50 min

Lunch (1:00 pm – 2:00 pm)

10

Anemia workup – Interesting cases

Debdatta Basu

2:00 pm

30 min

11

Approach to lymphoma diagnosis

Sumeet Gujral

2.30 pm

40 min

Break (3:10 pm – 3:30 pm)

12

Ancillary Techniques – Basics

Immunohistochemistry

Basics of Flow cytometry

Basics of Molecular diagnostics

 

Santosh Menon

P.G. Subramanian

Arpan Mehta

 

3:30 pm

4:00 pm

4.30 pm

 

30 min

30 min

30 min

13

Cultural Program

Staff, Hematopathology Lab

5.00 pm

60 min

Day 2, 7 July 2018 (Saturday)

 

Breakfast

 

8.00 am

 

1

Introduction to Cytogenetics

Clinical application in hematopathology(Case studies)

 

Vivi Srivastava

8.30 am

45 min

2

Interesting cases in Molecular haematooncology

Nikhil Patkar

9.15 am

40 min

3

Serum Electrophoresis & Immunofixation

Ruchi Gupta

9.55 am

30 min

4

Decoding the marrow trephine

Sumeet Gujral

10.25 am

40 min

5.

Ancillary Tech – Basics and Applications

Minimal Residual Disease Detection

P.G. Subramanian

11.05 am

40 min

6.

Relevance of clinical skills as a Pathologist

Anita Borges

11.45 am

30 min

7.

Common issues in a small size stand alone lab

SETTING UP A LAB & QA IN HEMATOLOGY (TMH)

Parag Dharap

12.15 pm

30 min

 

Lunch (12:45 pm – 2:00 pm)

 

8.

Quality Assurance in Hematology Laboratory  Parag Dharap  2.00 pm  30 min

9.

 Role of Thesis in MD Pathology course(Panel Discussion)  Anita Borges  2.30 pm  40 min

10.

 Valedictory function  P.G. Subramanian  3.10 pm  

Contact Us

TATA MEMORIAL HOSPITAL
Dr. E Borges Road, Parel, Mumbai - 400 012 India
Phone: +91-22- 24177000, 24177300, 24161413
Fax: +91-22-24146937
E-mail : msoffice@tmc.gov.in(for patient care and queries)/cash@tmc.gov.in(for accounts related)/fundraising@tmc.gov.in (for donors and donation related)/registrar@tmc.gov.in(for education and training)/hrd@tmc.gov.in(for administrative - HRD matters) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

884733 (124)